• 01 ΜΑΡ 17
  • 0
  Γιατί να επιλέξετε την Εμβρυομητρική

  Γιατί να επιλέξετε την Εμβρυομητρική

  Η παροχή υπηρεσιών στην Εμβρυομητρική βασίζεται στα πρότυπα που έχει θεσμοθετήσει το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation) και η ISUOG (International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology).

  Στόχος μας είναι το άριστο επίπεδο εκτέλεσης των εξετάσεων, η παροχή συμβουλευτικής με εγκυρότητα και ήθος, καθώς και η άριστη συνεργασία με το θεράποντα ιατρό.

  Με βαθύτατο σεβασμό στην αγωνία της υποψήφιας μητέρας.

  Για το λόγο αυτό:
  Υπεύθυνος του κέντρου μας είναι ο ιατρός Τζανάκης Κωνσταντίνος με μακροχρόνια εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική και στην Ιατρική Εμβρύου σε κέντρα αναφοράς της Ελλάδας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων) και της Μεγάλης Βρετανίας  (Royal Free Hospital London) καθώς και στην υπερηχογραφία καρδιάς εμβρύου (Royal Brompton Hospital London).

  Πιστοποιήσεις

  Φέρει δε διεθνούς κύρους πιστοποιήσεις όλων των υπερηχογραφικών εξετάσεων από το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation) – FMF id ιατρού 102499.

  FMF Certificates of competence

  Measurement of nuchal translucency (Αυχενικής Διαφάνειας)

  The 20-22 weeks scan (Β’ Επιπέδου)

  Doppler ultrasound (Εξέταση Doppler)

  Assessment of the nasal bone (Ρινικού Οστού)

  Assessment of ductus venosus flow (Φλεβώδη Πόρου)

  Assessment of tricuspid flow (Τριγλώχινας Βαλβίδας)

   

  Όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας πάντα συγκεκριμένες υπερηχογραφικές τομές, όπως αυτές καθορίζονται από τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του Ιδρύματος Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation) και της ISUOG (International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology), οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζουν την υψηλότερη δυνατή ευαισθησία στην ανίχνευση πιθανών ανωμαλιών.

  Διαχείριση ασθενών

  Σε κάθε συνεδρία αφιερώνεται ο χρόνος που απαιτείται για τη σωστή εξέταση του εμβρύου. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι αυτή που καθορίζεται από τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του Ιδρύματος: περί τα 45 λεπτά για την αυχενική διαφάνεια , 60 λεπτά για το Β΄ επιπέδου και 45 λεπτά για τον εξέταση ανάπτυξης-Doppler, προβλέποντας δε και επιπλέον χρόνο για αναλυτική συμβουλευτική με το ζευγάρι στο πέρας της κάθε εξέτασης.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι τυχόν επανεξέταση σε περίπτωση μη σωστής στάσης του εμβρύου ή δυσχερούς απεικονίσεως είναι δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση για το ζευγάρι.

  Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων γίνεται από το εξειδικευμένο λογισμικό της Αstraia το οποίο, λόγω του σχεδιασμού και της τεράστιας βάσης δεδομένων αυτού, εγγυάται την έγκυρη αξιολόγησή τους. Επιπλέον, ανανεώνεται διαρκώς λαμβάνοντας υπόψιν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στο χώρο. Αποτελεί δε το μόνο λογισμικό στην Ελλάδα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπολογιστεί το επίσημο, από το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation), ρίσκο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους δείκτες και ανεβάζοντας την αξιοπιστία της εξέτασης στο 95% για το Α τρίμηνο.

  Το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation) ελέγχει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των εξετάσεών μας, προκειμένου να διατηρείται η αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδό τους (Audit). Παρέχεται έγκυρη συμβουλευτική για την σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία κάθε παθολογικής κατάστασης, από τον υπεύθυνο ιατρό του κέντρου. Συνεργαζόμαστε με άριστα εκπαιδευμένους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων (παιδοκαρδιολόγους, παιδοουρολόγους, παιδοενδοκρινολόγους, παιδοχειρουργούς, παιδοορθοπαιδικούς, γενετιστές) με σκοπό τη σφαιρική ενημέρωση των γονέων για το παρόν και το μέλλον του παιδιού τους και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος του παιδιού, τόσο πριν όσο και μετά την γέννησή του.

  Στην Εμβρυομητρική παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα σε κάθε μητέρα από τον ίδιο ιατρό, κάτι που διατηρεί σταθερή την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

  Σε περιπτώσεις περιστατικών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στη χώρα μας, διατηρούμε συνεργασία με κέντρα αναφοράς του εξωτερικού για την παραπομπή τους.

  Τα ραντεβού μας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή καθυστέρηση. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής της έκθεσης της εξέτασης στο θεράποντα ιατρό μέσω e-mail άμεσα, με τη λήξη της συνεδρίας.

  Εξοπλισμός

  Ο εξοπλισμός μας είναι υψηλής τεχνολογίας. Όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις γίνονται με υπερηχοτομογράφο τεχνολογίας Voluson E8 της General Electric, Expert Series, υψηλής ευκρίνειας, ο οποίος συνιστά την απόλυτη τεχνολογική αιχμή σήμερα για την άσκηση της Ιατρικής του Εμβρύου.

  Τζανάκης Κωνσταντίνος

  Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το 1982. Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκα στη Μαιευτική – Γυναικολογία στo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από όπου έλαβα τον τίτλο ειδίκευσής μου ως Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.
  Εξειδικεύθηκα στην Εμβρυομητρική Ιατρική στο Royal Free Hospital του Λονδίνου.

  Leave a reply →
 • Έκτακτη Ανάγκη

  Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καλέστε στο τηλέφωνο

  6977 886 423
 • Ιατρεία

  Χανιά
  Βενιζέλου Ε΄ & Αρχοντάκη 2

  Άγιος Νικόλαος
  28ης Οκτωβρίου 19
 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα - Παρασκευή

  Πρωί: 09:00 - 14:00
  Απόγευμα: 18:00 - 21:00